Állítsuk meg az EU-s pénzek elcsalását!

Ez a Te pénzed!

Miért ez?

Folyamatosan változó világunkban az Unió polgárait csak egy erős, hatékony és cselekvő szervezet védheti meg. Meglátásunk szerint a jövő Európai Uniója a világ egyik vezető gazdasági-politikai hatalma lehet, ha képes úrrá lenni belső problémáin.

De manapság néhány populista, gyűlöletbeszédet használó, korrupt európai politikus támadja az Európai Unió alapvető értékeit, és emellett EU-s pénzből korlátozza a demokratikus fékeket és ellensúlyokat, a civil társadalmat és a médiát. Az EU-s pénzek elcsalása destabilizálja a demokráciát, veszélyezteti a versenyképes gazdasági környezetet, oligarchikus rendszert eredményez és végül egy illiberális államhoz vezet. Ezért, most Kelettől Nyugatig, Északtól Délig az Európai Unió polgárainak alapvető érdeke, hogy kiálljanak közös értékeink: a demokrácia, a joguralom és a tiszta közélet mellett. Csak így őrizhetjük meg az Európai integráció politikai, gazdasági és globális erejét, amely egyben azt a békét is jelenti, amelyet a második világháború vége óta élvezhetünk a kontinensen!

Ezért indítottuk el az “Állítsuk meg az EU-s pénzek elcsalását” Európai Polgári Kezdeményezést.

Az Európai Bizottságnak elküldött javaslatunk rövid összefoglalója:

“Az EU-s források elcsalásának és az ezekkel való visszaéléseknek a megelőzése érdekében az Európai Uniós intézményeknek fokozottan kell ellenőrizniük azokat az országokat, amelyek nem tagjai az Európai Ügyészi Hivatali Együttműködésnek. Ez többek között a kiutalások előzetes ellenőrzését jelenti azokon a területeken, ahol mindez különösen szükséges. Azt is javasoljuk továbbá, hogy ez a megerősített ellenőrzési jogkör az összes körülmény feltárására vontakozzon, beleértve minden, az EU pénzügyi érdekeit sértő cselekedetet és azok teljeskörű nyilvánosságra hozatalát.”

Ha elérjük a legalább 1 millió aláírást, a szervezőknek lehetőségük nyílik arra, hogy az Európai Parlamentben, közmeghallgatás keretében ismertessék a kezdeményezésüket, a Bizottság pedig megfogalmazza és megindokolja, hogy az “Állítsuk meg az EU-s pénzek elcsalását” polgári kezdeményezésre válaszul milyen intézkedésekre fog javaslatot tenni.

Szavazz az EU-s pénzek illiberális elcsalói ellen, szavazz egy erős Európára!

Kezdeményezésünk célja, hogy megakadályozzuk az EU-ellenes, illiberális, korrupt rezsimek EU-s pénzből megvalósuló hatalom- és klientúraépítését.

Ha nem szeretnél oligarcháknak fizetni, támogass minket!

Európai civil kezdeményezés az EU-s pénzek elcsalása megállításához
Képviselő: Zoltán Keresztény
E-mail: info@stopfraud.eu

Site hosted in Luxembourg