Állítsuk meg az EU-s pénzek elcsalását!

Mi van veszélyben?

Mi van veszélyben, ha az EU-s pénzeket használó, populista politikusok meggyengítik az Európai Uniót?

Mindennapi biztonságunk

Csak egy erős és egységes európai védelmi politika tudja megvédeni az állampolgárait a külső és belső fenyegetésekkel szemben, mint például a szervezett bűnözés, a terrorizmus vagy a migrációs válság. Az Európai Unió egyfelől kölcsönös védelmi politikát folytat a NATO-n keresztül, másfelől egyesíteni igyekszik védelmi erőit. Ennek értelmében, jelentős létszámemeléssel, 10.000 főre növeli a határőreinek számát, hogy megbirkózzanak a migrációs nyomással.

A munkavállalás, az utazás és a tanulás szabadsága

Az uniós tagállamok állampolgárai jelenleg szabadon utazhatnak egyik országból a másikba. Bármely tagállam lehetőséget nyújt a szabad munkavállalásra, tanulásra és kiteljesedésre egyéni döntésünk szerint, a Schengeni övezetben pedig mindezt útlevél, vízum és egyéb bürokratikus nehézségek nélkül tehetjük meg. Ez az együttműködés óriási szabadságot és választási lehetőséget kínál az uniós polgároknak arra, hogy tehetségük, szakmájuk vagy más kultúrák iránti érdeklődésük révén egy gazdagabb, teljesebb életet élhessenek.

Munkahelyek szűnnek meg, ha veszélybe kerül az EU

Egy példa: az Egyesült Királyságban a munkahelyek 10%-a van közvetlen kapcsolatban a brit EU-tagsággal, amelyek valódi veszélyben vannak a BREXIT miatt. Minden egyes tagországnak erős munkerőpiaci kötődései vannak az Európai Unióhoz. Ez Európai Unió nélkül ezek a munkalehetőségek egyszerűen megszűnnének.

Hozzáférés egészségügyi ellátáshoz

Az Európai Uniós állampolgárok ingyenesen igényelhetik az ún. EU Egészségbiztosítási Kártyát, amely hozzáférést biztosít bármilyen sürgősségi ellátáshoz, attól függetlenül, hogy melyik tagország területén is tartózkodunk éppen. Mindez nagy lelki nyugalmat jelenthet az összes uniós állampolgárnak utazáskor amellett, hogy az adott országban a helyben érvényes szabályoknak megfelelően kezelik őket.

Az áruk és szolgáltatások alacsonyabb árai

Alapesetben ha egy árut egyik orszából a másikba adnak el, még vámmal is sújtják, azonban mivel az EU-nak egységesített gazdasága van, az összes árumozgás vámmentes. Ezért vásárolhatunk olcsóbban uniós árut annál, mintha gazdaságilag különálló országok kereskednének vele. A telefon roaming díjak szintén szabályozottak, lehetővé téve a tagállamok polgárainak, hogy olcsóbban telefonáljanak. Az egységesített piac talán egyik legfigyelemreméltóbb előnye továbbá, hogy a légiközlekedés soha nem látott mértékben lett olcsóbb, lehetővé téve ezzel széles tömegek utazását. Mindez veszélybe kerülhet.

A fejletlenebb tagállami régiók fejlesztése

Az Európai Uniónak köztudomásúan vannak szegényebb régiói. Az EU az egyenlőtlenségek csökkentése érdekében két, különálló pénzalapot is létrehozott. Az egyik az Európai Regionláis Fejlesztési Alap, amely a munkahelyteremtést segíti az infrastruktúra és a beruházások támogatásán keresztül. A másik az Európai Szociális Alap, amely a munkanélküli és hátrányos helyzetű emberek munkavállalását hivatott segíteni. Ezek az alapok megszűnhetnek.

A kultúránk nem vész el

Az EU-nak soha nem volt “hivatalos nyelve”, biztosítva ezzel is azt, hogy bár az Európai Unió tagjai vagyunk, megőrizhetjük kulturális és nyelvi identitásunkat..

Minden EU-s nemzet megtarthatja szuverenitását

Minden egyes EU-s tagállamnak megmarad az alapvető szuverenitása, például semmiféle kötelezettség nem vonatkozik arra, hogy valaki mindenképpen az Európai Unió tagja maradjon. A BREXIT folyamata nagyszerűen bizonyítja, hogy a nemzeti szuverenitás abszolút elsőbbséget élvez minden kormányzat vonatkozásában, amelyik ebben az európai együttműködésben részt vesz.

Európai civil kezdeményezés az EU-s pénzek elcsalása megállításához
Képviselő: Zoltán Keresztény
E-mail: info@stopfraud.eu

Site hosted in Luxembourg